onsdag 27 november 2013

NO - grupparbete med muntlig presentation


Jag kommer att bedöma hur var och en i gruppen framför innehållet i er presentation i NO. Själva innehållet bedömer Malin.

I min bedömning tittar jag på kunskapskraven här nedanför:

Kunskapskrav för E Kunskapskrav för C               Kunskapskrav för A
Eleven kan samtala om och diskutera varierande ämnen genom att ställa frågor och framföra åsikter med enkla och till viss del underbyggda argument på ett sätt som till viss del för samtalen och diskussionerna framåt. Dessutom kan eleven förbereda och genomföra enkla muntliga redogörelser med i huvudsak fungerande struktur och innehåll och viss anpassning till syfte, mottagare och sammanhang.

Eleven kan samtala om och diskutera varierande ämnen genom att ställa frågor och framföra åsikter med utvecklade och relativt väl underbyggda argument på ett sätt som för samtalen och diskussionerna framåt. Dessutom kan eleven förbereda och genomföra utvecklade muntliga redogörelser med relativt väl fungerande struktur och innehåll och relativt god anpassning till syfte, mottagare och sammanhang.

Eleven kan samtala om och diskutera varierande ämnen genom att ställa frågor och framföra åsikter med välutvecklade och väl underbyggda argument på ett sätt som för samtalen och diskussionerna framåt och fördjupar eller breddar dem. Dessutom kan eleven förbereda och genomföra välutvecklade muntliga redogörelser med välfungerande struktur och innehåll och god anpassning till syfte, mottagare och sammanhang.


Du som lyssnare ska visa förmåga att lyssna, komma med frågor och föra en diskussion runt det framförande du hör. Det kräver att du lyssnar aktivt.

Du som talare ska visa förmåga att ha en röd tråd i ditt framförande och hålla dig till ämnet. För högre betyg ingår även att kunna anpassa innehållet till de som lyssnar, t ex genom att förklara svåra ord.


Speakers corner

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar